Imatges del curset Fotografiant quan el sol s’amaga: Taller d’iniciació a la fotografia de capvespre i nit

L’agost de 2011 varem realitzar a l’Associació per a la Defensa de la Natura un curset de fotografia nocturna amb el fotograf de natura Óscar Dominguez (www.deepwildphoto.com). El 25 d’agost va tenir lloc la sessió de teoria amb un notable èxit de participació. Allí es va parlar de diferents elements d’interès de cara a ser fotografiats un cop el sol s’amaga, es va veure material específic per a la fotografia crepuscular i nocturna, vam parlar de la llum crepuscular, la lluna, els estels com punts de llum i les traces d’estels.

La sortida pràctica es va realitzar del dissabte 27 al 28 d’agost, a l’entorn de Claror – Perafita. Vam pujar per l’estreta vall de Perafita. Ens vam enfilar fins a uns 2200 metres buscant un emplaçament amb poca contaminació lumínica provinent del nucli urbà d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Ho vam aconseguir gairebé, malgrat encara es detectés en les fotografies del cel nocturn certa iluminació rogenca.

Vam sopar al refugi en companyia d’un altre excursionista, a la vora del foc. Previament vam situar les càmeres muntades sobre els trípodes a l’entorn del refugi. Quan va ser ben fosc, vam continuar la sessió pràctica del curset, captant imatges del cel estrellat. Va ser una gran experiència practicar amb la càmara dins la foscor, a l’alta muntanya, ben tapats a causa del fred que feia malgrat ser estiu, obtenint imatges amb multitud d’estels desprès de llargs segons d’espera deixant que el sensor captes la tenue llum que podia rebre.  Ja força tard vam anar a dormir. A l’endemà ens vam llevar d’hora, per fotografiar la muntanya a la sortida del sol. Desprès vam tornar pel bosc del Ròdol.

Us adjuntem algunes imatges de la sortida i agraeixo la participació a tots els que hi vau ser.

Albert (junta de l’ADN)

Via Làctia (Óscar Dominguez)

Via Làctia (Óscar Dominguez)

Muntatge “pintant” amb llum dels frontals (Montserrat Altimiras)

De tornada, prop de Ràmio, al Madriu (Óscar Dominguez)

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari